Bol gevuld met zalm, paprika en maïs

Twee keer per week vis eten is heel gezond. Met dit lekkere broodje met zalm, paprika en maïs maak je het eten van vis extra aantrekkelijk voor je kantinebezoekers. En het is in een handomdraai gemaakt. 

Dit heb je nodig voor 10 broodjes:

  • 10 harde bruine bollen
  • 1 blikje maïs (uitlekgewicht ca. 200 gram)
  • 3 geroosterde paprika’s (pot)
  • 2 eetlepels fritessaus light
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 300 gram gerookte zalm

 

Zo maak je ze:

Snijd een kapje van de bollen en hol ze een beetje uit. Laat de maïs uitlekken. Snijd de paprika’s in stukjes. Meng de fritessaus met de yoghurt. Snijd de zalm in stukjes. Meng alles door elkaar. Vul hiermee de bollen en plaats het kapje er weer op.

 

Voedingswaarde per broodje:

  • 210 kcal
  • 12 gram eiwit
  • 6 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd vet
  • 26 gram koolhydraten
  • 4 gram vezel
  • 50 gram groente

 

Bron: Voedingscentrum