Broodslang

Dit leuke én lekkere hapje staat zo op tafel. Alleen even snijden, vullen en de oven in.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 1 groot volkoren of meergranen stokbrood
  • 2 tomaten
  • 4 plakjes 30+ kaas
  • 10 blaadjes basilicum

Zo maak je het klaar

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, maar snijd het niet helemaal tot onderaan door.
  3. Was de tomaten. Snijd de tomaten in plakjes.
  4. Snijd de plakjes kaas in vieren.
  5. Was de basilicum en dep goed droog.
  6. Leg in iedere opening een kwart plakje kaas, een plakje tomaat en een blaadje basilicum.
  7. Schuif het brood in de oven en bak deze ongeveer 10 minuten tot de kaas gesmolten is.

Tip: wil je variëren met dit recept? Vervang dan eens de kaas, tomaat en basilicum door paprika, uienringen en mozzarella.

Ingrediënten over?

Basilicum: wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 300 kcal
  • Eiwit 15 gram
  • Koolhydraten 40 gram
  • Waarvan suikers 3 gram
  • Vet 6 gram
  • Waarvan verzadigd vet 3 gram
  • Vezels 7 gram
  • Zout 1,4 gram

Bron: Voedingscentrum