Courgettesoep

Courgettes zitten vol vezels en vitamines en ze zijn licht verteerbaar. Dat maakt dat je deze lekkere en gezonde groene soep zowel voor als na de training of wedstrijd aan je kantinebezoekers kunt serveren. Eet smakelijk! 

Dit heb je nodig voor 10 porties:

  • 2 uien
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 liter bouillon (van 2 bouillontabletten)
  • 8 takjes peterselie
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit

 

Zo maak je het:

Maak de uien schoon en snijd ze in snippers. Maak de courgettes schoon en snijd ze in blokjes. Verwarm de olie in een grote pan. Fruit de ui in de olie glazig. Voeg de courgette toe met de bouillon en breng dit aan de kook. Kook de courgette in 5 minuten gaar. Was de peterselie. Hak de olijven met de peterselie grof. Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer. Verwarm de soep weer en maak hem op smaak met wat peper. Garneer de soep met wat van het olijvenmengsel.

 

Voedingswaarde per portie:

  • 50 kcal
  • 2 gram eiwit
  • 3 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd
  • 3 gram koolhydraten
  • 1 gram vezel
  • 100 gram groente

 

Variatietip

Vervang de olijven en peterselie eens door een theelepel pesto per portie. 

 

Bron: Voedingscentrum