Gezond snacken met paprikadip

Heerlijk na een zomers toernooi op het terras bij je sportkantine: brood of groente dippen in paprikadip. Een feestje op tafel!

Dit heb je nodig voor vier personen:

  • 3 geroosterde paprika's (pot)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 gepelde halve walnoten
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • Mespunt chilivlokken
  • Citroensap

Zo maak je het klaar:

Snijd de paprika’s in stukken. Maak het teentje knoflook schoon. Hak de walnoten met de knoflook met een staafmixer of in de keukenmachine klein. Voeg de stukken paprika, de komijn en de chilivlokken toe en pureer alles fijn. Maak de puree op smaak met wat citroensap. Roer er eventueel een beetje water door.

Handig: je kunt de dip al een dag eerder klaarmaken!

Lekker met in repen gesneden groente zoals winterwortel, bleekselderij, paprika, komkommer en stukken (Turks) brood.

Voedingswaarde per persoon:

  • 45 kcal
  • 1 g eiwit
  • 4 g koolhydraten
  • 3 g vet, waarvan 0 g verzadigd vet
  • 1 g vezel

Bron: Voedingscentrum