Italiaanse tomatensoep

Warme soep gaat er in de winter altijd wel in, zeker na een training of wedstrijd in de kou. Met deze tomatensoep met courgette en olijven breng je sporters en andere kantinebezoekers even in de sfeer van Bella Italia.

Dit heb je nodig voor 10 porties:

  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olie of vloeibare margarine
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 gram)
  • 2 bouillontabletten
  • 1-2 theelepels Italiaanse kruiden of oregano
  • 50 gram olijven zonder pit

Maak de courgette schoon en snijd hem in kleine blokjes. Verwarm de olie of margarine in een grote pan. Bak hierin de blokjes courgette in een paar minuten zacht. Voeg de tomatenblokjes met de bouillontablet, een halve liter water en de kruiden toe. Breng dit aan de kook en laat de soep 5 minuten zacht koken. Hak de olijven grof. Garneer de soep met wat van de olijven. Serveer, eventueel met een bruine soepstengel, en eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per portie:

  • 50 kcal
  • 1 gram eiwit
  • 3 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd
  • 4 gram koolhydraten
  • 1 gram vezel
  • 75 gram groente

Bron: Voedingscentrum