Kip-kerriesoep met kokos

Wil je de bezoekers van jouw kantine blij maken met een lekkere lentesoep? Maak dan deze kip-kerriesoep met kokos die in een handomdraai klaar is. Eet smakelijk! 

Dit heb je nodig voor 10 porties:

  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels rode currypasta (pot)
  • 2 potten bouillon met kip
  • 1 blikje kokosmelk (à 400 gram)

 

Zo maak je het:

Maak de uien schoon en snijd ze in snippers. Verwarm de olie in een grote pan. Bak hierin de ui met de currypasta een paar minuten tot de curry gaat geuren. Voeg de potten bouillon toe met zo veel water als op de verpakking staat aangegeven. Breng de soep aan de kook. Roer er de kokosmelk door en laat de soep nog een paar minuten koken.

 

Voedingswaarde per portie:

  • 100 kcal
  • 1 gram eiwit
  • 9 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd
  • 5 gram koolhydraten
  • 1 gram vezel
  • 30 gram groente

 

Bron: Voedingscentrum