Kipsalade met kerriedressing

Heerlijke verwennerij, deze kipsalade met kerriedressing! Beleg er een volkorenboterham mee en je hebt een lekkere en voedzame lunch.

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 1 kleine kipfilet
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 - 2 theelepels kerriepoeder
  • 1-2 theelepels citroensap
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 bosuitje
  • 1 struikje witlof
  • 1 appel
  • 4 volkoren boterhammen
  • halvarine

Zo maak je het klaar

  1. Breng 100 ml water aan de kook. Leg de kipfilet er in en houd het water 10 minuten tegen de kook aan. Neem de kipfilet uit het water en laat hem afkoelen.
  2. Maak een dressing van de yoghurt, de kerrie, wat citroensap, peper en klein geknipte bieslook.
  3. Hak de walnoten grof.
  4. Snijd de afgekoelde kip in blokjes.
  5. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  6. Was het witlof en snijd het struikje klein.
  7. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Druppel er wat citroensap over.
  8. Meng alles door elkaar.
  9. Besmeer de boterhammen dun met halvarine en verdeel de kipsalade er over.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam etenWitlof is deze maand (september) een seizoensproduct.

KipBij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 430 kcal
  • Eiwit 30 gram
  • Koolhydraten 40 gram
  • Waarvan suikers 10 gram
  • Vet 15 gram
  • Waarvan verzadigd vet 3 gram
  • Vezels 7 gram
  • Zout 0,9 gram

Bron: Voedingscentrum