Klassieker: Tomatensoep

Tomatensoep is een echte klassieker. Nu de R weer in de maand zit, is deze rijk gevulde soep een lekkere opwarmer voor of na de wedstrijd of de training.

Dit heb je nodig voor 10 porties

  • 1 prei
  • 2 eetlepels olie of vloeibare margarine
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 gram)
  • 2 bouillontabletten
  • 1 theelepel tijm of oregano
  • 100 gram ham, casselerrib, kip- of kalkoenfilet

Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen. Verwarm de olie of margarine in een grote pan. Bak de preiringen in de pan in een paar minuten zacht. Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de bouillontabletten, een halve liter water en de tijm of oregano. Breng dit aan de kook en laat de soep vijf minuten zachtjes koken. Snijd de vleeswaren in reepjes of blokjes en roer ze door de soep.

Voedingswaarde per portie

  • 60 kcal
  • 3 gram eiwit
  • 3 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd
  • 4 gram koolhydraten
  • 1 gram vezels
  • 100 gram groente

Bron: Voedingscentrum