Komkommersalade met dille

Een lekkere salade is altijd goed! Deze simpele salade met komkommer en dille is lekker als bijgerecht voor sporters die in de kantine een warme maaltijd komen eten of als gezond tussendoortje. Omdat komkommer voor 90 procent uit water bestaat, is deze groene salade ook nog eens heel goed om genoeg vocht binnen te krijgen.

Dit heb je nodig voor 10 porties: 

  • 4 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook 
  • 1 dl magere yoghurt 
  • 3 eetlepels dille (diepvries of vers) 
  • 3 komkommers

Was de bosuitjes en snijd ze in smalle ringen. Pers de knoflook uit boven een kom. Voeg de yoghurt, de dille en de ringen bosui toe en roer tot een dressing. Was de komkommers. Verwijder de uiteinden. Snijd de komkommers in de lengte in plakken. Snijd de plakken in smalle reepjes. Meng de dressing door de saus, serveer en genieten maar!

Voedingswaarde per portie: 

  • 20 kcal
  • 1 gram eiwit
  • 0 gram vet, waarvan 0 gram verzadigd
  • 2 gram koolhydraten
  • 1 gram vezel
  • 80 gram groente

Bron: Voedingscentrum