Marokkaanse wortelsalade

Deze oranje gekleurde Marokkaanse wortelsalade heb je in een handomdraai gemaakt. De sinaasappels in de salade zijn echte vitamine C-bommetjes en beschermen je hart, terwijl ook rozijnen en worteltjes lekker én gezond zijn. Eet smakelijk! 

 

Dit heb je nodig voor 10 porties:

  • 75 gram rozijnen
  • 3 sinaasappels
  • 1 rode of groene peper
  • 2 bosjes koriander
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 750 gram geraspte wortel (worteljulienne)

Was de rozijnen en laat ze in warm water tien minuten wellen. Schil de sinaasappels dik. Snijd de sinaasappels in plakken en snijd de plakken in stukjes. Maak de peper schoon. Snijd de peper in de lengte open en verwijder de pitjes. Snijd de peper in hele kleine stukjes. Was de koriander en hak het kruid klein. Laat de rozijnen uitlekken. Meng de rozijnen, de stukjes peper, de koriander, de stukjes sinaasappel en het sinaasappelsap door de geraspte wortel.

 

Voedingswaarde per portie:

  • 50 kcal
  • 1 gram eiwit
  • 0 gram vet, waarvan 0 gram verzadigd
  • 11 gram koolhydraten
  • 3 gram vezel
  • 75 gram groente

 

Bron: Voedingscentrum