Provençaalse tosti

Met tosti’s kun je volop variëren. Maak ze bijvoorbeeld eens op z’n Frans, met Provençaalse kruiden, knoflook en kaas. Lekker en in een handomdraai gemaakt. 

Dit heb je nodig voor 10 tosti’s:

  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram halvarine
  • 1 theelepel tijm of Provençaalse kruiden
  • peper
  • 5 eetlepels tomatenketchup
  • 20 sneetjes volkoren- of meergranenbrood
  • 1 kleine courgette
  • 10 plakjes belegen 30+-kaas

 

Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Meng er met een vork de halvarine door met de tijm, wat peper en de tomatenketchup. Besmeer hiermee de helft van het brood. Was de courgette en snijd de steelaanzet eraf. Schaaf de courgette in dunne plakjes. Verdeel de plakjes courgette over de besmeerde sneetjes brood. Dek dit af met een plakje kaas en de rest van het brood. Bak de tosti’s in een tosti-ijzer warm en bruin.

 

Voedingswaarde per tosti:

  • 270 kcal
  • 13 gram eiwit
  • 9 gram vet, waarvan 4 gram verzadigd
  • 31 gram koolhydraten
  • 5 gram vezel
  • 25 gram groente

Bron: Voedingscentrum