Sandwich niçoise

Met de rode kerstomaatjes, de zwarte olijven en de kleurrijke tonijnsalade ziet de sandwich niçoise er niet alleen heel vrolijk uit, hij is ook nog eens erg voedzaam. Goed om voor of na de wedstrijd extra energie op te doen.

Dit heb je nodig voor 10 sandwiches

  • 40 kerstomaatjes 
  • 40 zwarte olijven zonder pit 
  • 1 komkommer 
  • 20 sneetjes volkorenbrood 
  • 300-400 gram tonijnsalade (uit een kuipje of zelfgemaakt)
  • 20 satéprikkers

Begin met het wassen van de tomaatjes. Houd 10 tomaatjes en 10 olijven achter voor de garnering. Halveer de andere tomaatjes en snijd de overgebleven olijven in plakjes. Was de komkommer en snijd hem in dunne plakken. Beleg 10 sneetjes brood met komkommer, wat tonijnsalade, de halve tomaatjes en de plakjes olijf. Dek de kleurrijke broodjes af met de andere sneetjes brood. Steek de overgebleven tomaatjes en olijven aan satéprikkers. Steek een prikker in de ene helft van een broodje en een prikker in de andere helft. Snijd de sandwiches diagonaal door.

Voedingswaarde per sandwich

  • 280 kcal
  • 10 gram eiwit
  • 10 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd
  • 25 gram koolhydraten
  • 6 gram vezels
  • 80 gram groente

Bron: Voedingscentrum