Soepbroodbol

Wat een verwennerij, deze heerlijke soepbroodbol! Het ziet er ook nog eens gezellig uit, én je hebt lekker weinig afwas.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 4 Italiaanse bollen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gram rijpe tomaten
  • 3 eetlepels verse basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 chilipepertje
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 blik linzen (uitlekgewicht ca. 250 gram)

Zo maak je het klaar

  1. Snijd de bovenkant van de Italiaanse bol. Hol het brood uit en snijd het brood in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd deze in snippers.
  3. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  4. Was de basilicum en snijd de helft klein. Houd de rest achter voor garnering.
  5. Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg indien gewenst de chilipeper toe.
  6. Roer de tomaten, de blokjes brood en de gesneden basilicum door de ui.
  7. Voeg 400 ml water met het stuk bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 10 minuten koken.
  8. Laat de linzen uitlekken en en spoel ze af. Schep de linzen door de soep en warm dit nog even goed door.
  9. Schep de soep in de uitgeholde broodjes. Strooi er nog een paar blaadjes basilicum over en zet de kapjes van het brood er op.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 270 kcal
  • Eiwit 10 gram
  • Koolhydraten 35 gram
  • Waarvan suikers 5 gram
  • Vet 7 gram
  • Waarvan verzadigd vet 1 gram
  • Vezels 7 gram
  • Zout 0,6 gram

Bron: Voedingscentrum