Turks puntje

Aubergines zijn een lekker vezelrijke groente. Samen met de andere ingrediënten, zoals kaneel, koriander en knoflook, maken ze dit Turkse puntje lekker en voedzaam. Eet smakelijk! 

Dit heb je nodig voor 20 puntjes:

  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 10 takjes koriander
  • mespunt kaneel
  • 1 rond bruin Turks brood

 

Zo maak je ze: 

Maak de aubergines schoon en snijd ze in blokjes. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Verwarm de olie in een koekenpan met een anti-aanbakbodem en bak hierin de aubergine en de ui zacht. Pers het teentje knoflook erboven uit. Roer er de tomatenpuree door en bak dit even mee. Laat de aubergine in 5 minuten gaar worden. Voeg de takjes koriander toe en neem de pan van het vuur. Pureer de groente in de keukenmachine of met een staafmixer grof. Laat het afkoelen en maak het op smaak met peper en wat kaneel. Snijd het brood een keer horizontaal door. Bestrijk de snijkant van het brood met de auberginepuree. Snijd iedere helft in 10 punten.

 

Voedingswaarde per puntje:

  • 50 kcal
  • 2 gram eiwit
  • 2 gram vet, waarvan 0 gram verzadigd vet
  • 8 gram koolhydraten
  • 2 gram vezel

 

Bron: Voedingscentrum