Vegaballetjes in pittige tomatensaus

Deze vegetarische balletjes in pittige tomatensaus zijn een lekker en gezond alternatief voor de traditionele bittergarnituur. Dat is onder andere te danken aan de takjes selderij, een groente die helpt om je spieren in conditie te houden.

Dit heb je nodig voor 10 stuks: 

  • 1 kleine ui 
  • 1 teentje knoflook 
  • 4 takjes selderij 
  • 1 eetlepel olie 
  • ½ blik tomatenblokjes (200 gram) 
  • paprikapoeder 
  • chilipoeder 
  • 10 vegetarische balletjes 
  • 10 prikkers

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein. Was de selderij en snijd de steeltjes klein. Fruit de ui, de knoflook en de selderijsteeltjes in de olie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook. Laat de saus 10 minuten zacht pruttelen. Maak de saus pittig op smaak met paprikapoeder en chilipoeder. Doe de vegetarische balletjes in de saus en warm ze 5 minuten mee. Roer de klein geknipte selderijblaadjes erdoor. Houd de balletjes warm in de saus en geef er prikkers bij. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per balletje:

  • 60 kcal
  • 3 gram eiwit
  • 3 gram koolhydraten
  • 4 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd 
  • 1 gram vezel

Bron: Voedingscentrum