Zomerse tomatensoep

In de zomermaanden serveer je natuurlijk graag frisse, lichte gerechten in de sportkantine. Deze zomerse tomatensoep past daar prima tussen!

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 700 gram tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 300 gram diepvries tuinbonen
  • 150 gram soepgroente
  • 2 plakjes achterham
  • 8 blaadjes basilicum

Zo maak je het klaar

  1. Was de tomaten en snijd ze klein.
  2. Verwarm de olie en bak hierin de tomaten met wat peper.
  3. Pureer de tomaten met de staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Voeg de tuinbonen toe en kook dit 5 minuten.
  5. Voeg de soepgroente toe en kook de soep nog 5 minuten.
  6. Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
  7. Snijd de basilicum klein en strooi het erover.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Ingrediƫnten over?

Gekookte ham:

Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten: ronde tomaat is deze maand (augustus) een seizoensproduct.

Varken: bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

Recept / incl. menusuggestie

  • Energie 240 kcal / 405 kcal
  • Eiwit 15 gram / 20 gram
  • Koolhydraten 20 gram / 45 gram
  • Waarvan suikers 10 gram / 10 gram
  • Vet 9 gram / 10 gram
  • Waarvan verzadigd vet 1 gram / 2 gram
  • Vezels 15 gram / 20 gram
  •  Zout 0,4 gram / 1,2 gram

Bron: Voedingscentrum